×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

Franska journalisten kritisk mot NIP och Fnatic: "Misstag efter misstag"

1
Fransmannen saknar tiden när Ninjas In Pyjamas och Fnatic hade helsvenska femmor.
I ett inlägg på X riktar den franska journalisten neL en kritik mot ledningen i både Ninjas in Pyjamas och Fnatic. Fransmannen är kritisk till att inget av lagen längre mönstrar helsvenska femmor.

I ett första inlägg visade neL upp de två lagens ESL Pro League-femmor där bara två svenska spelare i form av Freddy "KRiMZ" Johansson och Max "maxster" Jansson representerar lagen.

"Föreställ dig om du hade vaknat upp från en koma efter 4-5 år och detta är vad Fnatic och NIP, två legendariska svenska femmor, ser ut", skriver neL.


På frågan om neL syftar på att det fattas svenska spelare eller om spelarna i lagen helt enkelt inte är bra nog skriver den franska profilen att det handlar om bägge delarna.

"Lite både och, tbh. De var i toppen i 7—8 år. Inte spelarnas fel, organisationerna gjorde bara misstag efter misstag", skriver neL och fortsätter:

"Jag är glad över att se franska spelare i Fnatic. Men jag är en
gammal nostalgiker och hade föredragit ett svenskt topp 15—20-lag framför vad de båda gjort de senaste åren", skriver han.


Både NIP och Fnatic mönstrade huvudsakligen svenska femmor under många år men valde bägge att gå ifrån strategin att bara värva svenska spelare år 2021 efter längre perioder av svagare resultat. Satsningarna på internationella femmor har än så länge inte medfört några stora framgångar och både NIP och Fnatic är just nu utanför topp 30 på CS-sajten HLTV:s världsranking.

Artikelbild: Stephanie Lindgren/ESL och Jennika Ojala/Dreamhack
Videokälla: Dreamhack/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..