×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska CS-bolaget planerar ny matchmaking-plattform – vill utmana Faceit

1
Svenskarna som skapat Leetify vill utmana Faceit som Counter-Strikes främsta matchmaking-plattform.
Personerna bakom de svenska CS-bolagen Leetify och Dathost kommer att lansera en ny matchmaking-plattform för Counter-Strike 2. Plattformen, som fått namnet Renown, kommer att lanseras någon gång under 2024 och har som målsättning att utmana giganten Faceit som har en marknadsledande position just nu.

I en tråd på Reddit skriver Leetifys vd Anders Ekman att han vill bygga en plattform fri från fuskande och toxicity. Enligt Ekman finns det en brist i de tjänster som finns idag som han menar i stor del ägs av investerare som inte drivs av att göra den bästa möjliga produkten.

"Jag tycker att det finns systemproblem inom många av bolagen i CS:s tredje parts-ekosystem för MM som i huvudsak handlar om ägarstrukturen för dessa bolag (vanligtvis opportunistiska investerare med litet eller inget intresse för själva spelet). Jag tycker också att detta hindrar dessa plattformar från att verkligen fokusera på det som är viktigt – att vara användarfokuserad och bygga den bästa möjliga upplevelsen för dig som CS-spelare", skriver Ekman i sin trådstart.

Exakt när Renown kommer att släppas är ännu inte offentligt men på plattformens hemsida går det att anmäla sig till en väntlista som kommer att användas för att skicka ut invites till plattformen senare under året.


Artikelbild: Anders Ekman/X och Pressbild/Leetify och Renown
Videokälla: Valve

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..