×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Malta

CS-stjärnan ber om ursäkt efter Ukraina-hyllning

1
Owen "smooya" Butterfields inlägg verkar inte ha fallit i god jord hos det ryska laget.
Den ryska esportorganisationen Forze ställer upp i ESL Pro League med ett mixlag bestående bland annat av den brittiska stjärnan Owen "smooya" Butterfield. Efter att Forze under tisdagen förlorat mot den ukrainska organisationen Monte skrev britten ett inlägg på X med slagordet "Slava Ukraini" — något som inte verkar ha uppskattats av den ryska organisationen.

Kort efter att smooya postat slagordet raderade spelaren sitt inlägg och sent på tisdagskvällen postade han ett nytt inlägg om att det rådde "en galen situation" som han skulle uppdatera sina följare på. Dagen efter valde britten att be om ursäkt för att ha använt slagordet.

"Vissa individer kan ha misstolkat mitt skämtsamma svar på en tweet från Monte som en aggressiv gest mot Forze. Det var dock inte min avsikt. Jag är en dedikerad representant för laget och jag kämpar för att bidra till vår framgång här på Malta. Jag har aldrig försökt spela dåligt med flit, och jag har alltid gjort mitt bästa för att vinna och kommer att fortsätta att göra det i framtiden", skriver smooya och fortsätter:

"Jag erkänner att mitt svar var i dålig smak. Jag håller fortfarande på att lära mig nyanserna och implikationerna av vissa uttryck och jag hade aldrig för avsikt att orsaka någon konflikt eller anstöt", skriver han.


Efter att smooya postat ursäkten skrev han ytterligare ett inlägg där han utlovade att berätta mer om situationen när han kommit hem.

smooya och Forze fortsätter tävla i ESL Pro League under torsdagen då laget möter Isak "isak" Fahléns lag Gamerlegion. Om laget vinner samtidigt som Monte besegrar ENCE Esports får de två lagen möta varandra igen på fredagen.

Slagordet "Slava Ukraini" betyder "Ära till Ukraina" och används av ukrainska sympatisörer i kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Artikelbild: Kalle Strömgren och Pressbild/Forze
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..