×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Clanbase

Dags för semifinal i Clanbase Nationscup

1
Så var det äntligen dags för Sverige att spela sin semifinal i Clanbase Nationscup. En cup som Sverige skördat stora framgångar i tidigare säsonger. Förstaplats i säsong ett och två. Dock blev det en tredje plats förra säsongen då Österrike och Tyskland placera sig över Sverige.
Denna säsong började bra och Sverige vann sin grupp, dock med en förlust mot vårt grannland Norge. Senare besegrades Spanien i kvartsfinalen med de klara siffrorna 38-10 och Sverige var klara för semifinal.

En semifinal vi har väntat på i flera månader, det är nästan så att cupen fallit glömska. Men i morgon klockan 20.00 är det alltså dags för mötet mellan två stora CS-nationer att kämpa om vem som ska få möta Finland i finalen. Finland är redan klara då Österrike tvingades att lämna cupen inför deras semifinal på grund av att nästa alla deras spelare hade byt klan och numera spelade i samma. Vilket man inte får enligt Clanbase reglerna.

Sveriges väg till semifinalen.
Schweiz 34-14
Danmark 29-19
Norge 22-26
Spanien 38-10

Givetvis tog jag mig en pratstund med Sverige lagkapten Stoffa.


al-Stoffa

Tjena Stoffa, ni ska möta Tyskland i morgon, vad tror du om den matchen?

Tja, jag tror det blir spännande eftersom vi båda är dom bästa nationerna i Nations cup och det är extra spännande i och med att det är semifinal.. Jag tror dock att svenskarna ska kunna besegra tyskarna även om dem e duktiga


Har svenska landslaget tränat mycket inför den här matchen?

Nej det har varit mycket events på senaste tiden och Tyskarna har krånglat en hel del med matchdatumet, men vi brukar göra så att vi kör praccs samma dag som vi lirar matchen, oftast så konfar vi burkarna på cafét som vi samlas på, spelar en eller två praccs, sedan spelar matchen..


Vilka spelare kommer spela för Sverige?

Hmm, vesslan, GoodFella & SpawN ska spela, sen har vi 2 spelare som vi väntar svar från.. Det får vi troligen reda på senare under dagen


Kommer ni sitta gemensamt på något café?

Det blir nog Inferno Online i Stockholm som vi kommer att spela matchen ifrån.


Hur går du tillväga för att välja ut laguppställningen för Sveriges matcher?

Jag kollar demos & HLTV och ser helt enkelt vilka spelare som är hetast för studen men även vilka som jag anser vara smartast och mest lämpade att representera ett land.


Det har hänt mycket i de stora svenska klanerna under de senaste veckorna, hur upplever du det?

Jag tycker det är synd att framförallt HLO upphörde, HLO var så otroligt starka som dem var i början av SEL, jag tycker det var synd att de gick skilda vägar med Sui, efter det har jag bara sett dem dala.. Sen över lag är det ju mycket clanbyten och framförallt namnbyten och det tycker jag är lite synd att man inte kan hålla sig till sitt gamla vanliga.. Det e nice att se att GoL är tillbaks igen, och jag hoppas dem kan bli lika starka som dem alltid har varit i mina ögon.. Sen har vi Team9, jag tycker det e synd att dom ska behöva byta namn liksom många andra claner gör nu för tiden, när Sverige har ett så inarbetat namn världen runt.. Men jag önskar dem lycka till och hoppas att dom fortsätter att spela tillsammans..


CPL Dallas Summer avslutades för inte alltför länge sen. De svenska klanerna placerade sig högst upp på prispallen. Var det något lag som imponerade på dig?

SK var lika imponerande som vanligt, även fast de hade norsken element istället för brunk.. Jag trodde nog att 3D skulle vinna i år, men annars var det inga speciella matcher eller claner som överraskade mig


Många hade nog räknat med att de amerikanska lagen skulle spela bättre. Vad tror du det beror på att de kom fyra europeiska lag bland dem fem bästa?

Jag tror helt enkelt att det beror på att europeer spelar smartare cs medans amerikanska claner kör mer extremt enligt mitt tycke.. Europeer tar det säkra före det osäkra när dem spelar men sen tror jag även det beror på att cs är populärare här i Europa, vi har fler duktiga claner och det betyder att vi får mer träning mot bra claner än vad amerikanarna kan få.. I USA har de även en hel del pingproblem och de kan endast träna/pracca mot claner som finns i ungefär samma område/stat som dem själva..


Kommer du fortsätta som lagkapten nästa säsong av Clanbase Nationscup?

Nej absolut inte, i början hade jag tiden och la ner all min lediga tid på detta, men nu när jag jobbar och gör andra saker är det tungt.. Jag måste få en tid som passar med clanbase, 5 spelare från minst 3 olika claner och 5 spelare från Tyskland från minst 3 olika claner där också.. Sen fixa med vart man ska spela ifrån, vem som ska sköta takiker, se demos, vara aktiv inom cs världen och veta vilka som är heta är inte det lättaste. Tiden finns tyvärr inte längre för mig, så jag hänger i tills denna säsong av Nations cup är över sen önskar jag den nästa kaptenen lycka till och jag hjälper han givetvis gärna om det behövs


För ett par månader sen gick du ut och sa att du skulle trappa ner på din roll i landslaget och satsa på din egen cs-karriär och börja jobba utomlands, hur tycker du det har utvecklat sig?

Eftersom Nations cup har legat på is sedan dess så har det inte gjort någon större betydelse, jag har varit utomlands och jobbat och spelat en hel del cs själv.. Nu när clanbase vill att matchen ska spelas är jag ledig, så det passar ju perfekt.. Annars hade vesslan tagit hand om den, men han fixar annat inom landslaget, mycket duktig och hjälpsam..


Då återstår bara att tacka för din tid och önska dig och grabbarna i landslaget lycka till. Är det något du vill tillägga?

Tack så mycket, jag skulle vilja tacka Inferno Online i Stockholm för att vi får spela därifrån, tacka vesslan för hans medhjälp i landslaget samt hälsa tack till Dex for being there


Vill ni veta mer om det svenska landslaget gör ni bäst i att besöka deras hemsida eller prata med dem på IRC i #team.sweden.

50 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 50 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..