×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Allmänt

Allvarligt säkerhetshål i Windows

1
Windows har nu fått sig ännu ett allvarligt säkerhetshål. Detta säkerhetshål rör protokollet RPC (Remote Procedure Control) som finns inbyggt i Windows. På grund av en brist i detta protokoll kan man krascha en dator. Bristen går ut på att en hackare försöker få programmet att göra en sak som det inte kan, vilket resulterar i att Windows stänger av sig själv som en skyddsåtgärd.
För att komma till rätta med problemet finns det en patch att ladda ner från Microsoft här (Windows XP) och här (Windows 2000). Eftersom det var många förvirrade själar som undrade hur man laddade ner sist så kanske det ska påpekas att ni laddar ner till höger på Microsofts sida. Språk väljer ni under nedladdningsknappen. Ni måste starta om datorn efter att ni har installerat patchen för att det ska fungera, patchen gör inte detta automatiskt.

Ett annat sätt att komma undan är att köra en brandvägg och se till så att port 135 är spärrad.

Om ni vill läsa Microsofts rapport angående buggen så finns den här. En bild på hur det ser ut om man blir drabbad finns här. Tidningen Nätverk & Kommunikation har även skrivit en ganska lättläst artikel om vad buggen går ut på, den finner ni här.

Tack till Ogres som bidrog med nyttig information!

154 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 154 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..