×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

hampus raketklättrar på Valves världsranking – blir tredje bästa svensk

1
Den svenska stjärnans lag gör succé på Valves världsranking.
När Hampus "hampus" Poser värvades till den singaporianska organisationen Bleed Esports nya satsning på Counter-Strike var det många som hoppades på omedelbara framgångar för det nykomponerade laget. Så blev inte fallet och laget lyckades inte ta sig vidare i de öppna kvalen till den historiska första Majorn i Counter-Strike 2.

Den senaste tiden har dock laget växt till sig ordentligt på servern. I början av mars tog sig laget till final i onlinetävlingen RES European Series och häromdagen vann laget kvalet till årets upplaga av Thunderpick World Championship — något som gett avtryck på speltillverkaren Valves världsranking.

När Valve under tisdagen uppdaterade sin ranking var Bleed nämligen ett av lagen som klättrat mest på rankingen. Från att tidigare varit rankade på plats 90 i världen klättrar laget nu till en imponerande 29:e-plats. Laget går bland annat om Fnatic, Metizport och Ninjas in Pyjamas på rankingen.

De enda svenskarna som är rankade över hampus är Ludvig "Brollan" Brolin och Isak "isak" Fahlén vars lag MOUZ och Gamerlegion återfinns på plats 4 och 18 på världsrankingen.
De högst rankade svenska spelarna på Valves världsranking
1. Ludvig "Brollan" Brolin (4)
2. Isak "isak" Fahlén (18)
3. Hampus "hampus" Poser (29)
4. Tim "nawwk" Jonasson (30)
5. Freddy "KRiMZ" Johansson (33)
För de lag som spelar under svensk flagg blev tisdagens uppdatering en tuff sådan. Metizport är alltjämt Sveriges högst rankade lag men faller från plats 38 på världsrankingen till plats 47.

Efter Metizport tar NIP:s akademilag Young Ninjas (som för tillfället har tre svenska spelare i laget) och Alliance plats på placeringarna 60 respektive 88.
De högst rankade svenska lagen på Valves världsranking
1. Metizport (47)
2. Young Ninjas (60)
3. Alliance (88)
4. Johnny Speeds (91)
5. Eyeballers (92)
Artikelbild: Kim Andersson, Adela Sznajder/ESL och Pressbild/PGL
Videokälla: RES/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..