×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

team9 satsar på Sverige 2006 – intervju med Admin

1
Igår kunde vi läsa att Catch-Gamer rekryterat REAL och oops från team9. Lite senare lämnade samtliga svenskar i NoA laget och spekulationerna om norrmännens avsikter var så i full gång.
team9:s ägare, team9|Admin, berättar i vår intervju om vad som har hänt både i team9 och NoA de senaste dagarna, men kanske mest intressant av allt är avslöjandet av planerna om att nu satsa på ett svenskt lag. Hur laget ska se ut är ännu inte klart, men klart är i varje fall att det kommer att vara helsvenskt och före detta NoA-spelare nämns.

I och med avslöjandet går team9 tillbaka till den anrika svenska topplagshistorien som vi förknippade organisationen och laget med innan den västliga avstickaren. Mer information finns i vår uttömmande intervju med team9|Admin nedan.

Svensk originalversion
English version (freely translated by Fragbite)
Svensk originalversion

team9|Admin


Tjena Admin! Det har varit ett turbulent nyår, vad är det som har hänt i team9 de senaste dagarna?

Tjena, Gott Nytt år vill jag säga till att börja med. Det har varit mycket fart senaste tiden under team9, och inte minst inom ett antal klaner i Norden. Det som har hänt är att team9-spelarnas kontrakt har löpt ut, så de är fria som fåglar att göra som de vill.

Normalt sett så brukar vi ge dom nya kontrakt, och så får de se över saken, men denna gång så fick de helt enkelt bättre erbjudande, så de tackade ja till det.


Än så länge har bara två av lagets spelare gått till Catch-Gamer, föll laget på grund av dessas avhopp eller fick även de andra spelarna erbjudanden som de inte kunde tacka nej till?

Ifrån början så var det tänkt att alla spelare förutom Jungelbobo hoppa över till NoA, och där skulle bara XeqtR stanna sen tidigare. Jb kom inte med eftersom han förde taktikerna i Team9, och det gör även XeqtR i NoA, så det skulle bli en krock.

Jag diskuterade en hel del med grabbarna om NoA och att det har skett en hel del avhopp senaste tiden i NoA och det anser jag vara en ostabil oraganisation. I team9 så droppar vi inte spelare bara efter ett event, om inte något är riktigt fel. Vi gillar att bygga på något.

Att två spelare hoppade till Catch-gamer visste jag inget alls om, men Bsl är väl sugen som alla andra att få vinna, och att vara 2:a i Norge var väl väldigt jobbigt för honom kan jag tänka mig :P

Så nu står vi utan Real och oops i Team9, och jag kan säga att det sved en hel del, men nu är det slut med norsk mark, för nu ska vi bli ett svenskt CS-lag.


I klartext kommer med andra ord prb, xione och Jungelbobo inte att fortsätta i team9?

Nej, inga av de norska spelarna kommer att forsätta i team9. Jag skulle kunna hitta två nya ersättare från Norge eller blanda de tre med två nya svenska spelare, men det har vi sett i NoA, och det verkade inte funka.


Hur långt har processen med att bygga upp ett svenskt lag kommit? Har någon kontakt med spelare tagits än?

Jag har tagit kontakt med en hel del svenska spelare, och vissa av dom är NoA-spelare, men jag gillar att kombinera ett lag av rutinerade spelare, och galna unga aimare. Tycker inte att ett lag enbart ska bestå av rutinerade spelare.


Var du i kontakt med de svenska NoA-spelarna innan de lämnade NoA? Med andra ord, hade team9 något med NoA:s spelarflykt att göra?

Jag pratade med dom innan de valde att droppa ur NoA, men att de droppar NoA för team9 stämmer inte alls. NoA spelarna hade konflikter mellan dem och därmed droppa dom ur NoA.


Kommer du att satsa på klanlösa spelare eller kan det bli aktuellt att rekrytera från existerande lag?

Det har aldrig hindrat mig att ta spelare från befintliga klaner, men att sätta ihop ett lag av spelare från mer än 3 lag är meningslöst enligt mig. Det krävs en hel del träning för att de ska fungera ihop, men allt detta är en chansning. Jag kommer att börja med att erbjuda bra rutinerade spelare ett kontrakt, och dessa måste ha spelat ihop under längre tid, så man har en stomme att stå på.


I början av december berättade Jungelbobo att ni hade problem på sponsorfronten, hur ser den biten ut inför 2006 och det svenska laget?

Ja det är en bra fråga du ställer, och tyvärr så är det inte många som förstår sig på den biten, så låt mig förklara lite för dem som inte vet detta.

Att få sponsor till ett lag är väldigt svårt, eftersom ett lag som är nystartat har ingen historik att visa upp. Så att gå in och sponsra ett lag är en stor chansning för ett företag. Så vad krävs för ett CS-lag att få spons? Jo, det är resultat.

Och jag kan inte säga att team9 hade bra resultat under de 3 första kvartalen under 2005, m.a.o så åkte de på events under 9 månader och kom hem med tomma fickor. Men vad gjorde team9? Jo, vi valde att forsätta att satsa på laget, och det visade sig vara ett bra resultat efter flera månader, och vi vann events på slutet.

Så vad är svaret på din fråga? Jo, man kan inte få sponsorer om man inte vinner, och att JB vill ha pengar i sin hand är inte så konstigt, för det vill vi ju alla ha. Men om jag inte får resultat, så kan jag inte trolla fram pengar.

I slutet av förra året fick jag en del trevliga förslag av olika företag, men dessa var enbart aktuella ifall den norska femman var kvar, men de valde att lämna, så nu är jag tillbaka till ruta ett igen.


Om du tillåts vara efterklok, anser du att ni borde gjort något annorlunda med det norska laget?

Det är lätt att vara efterklok, men jag säger samma sak till alla när denna fråga dyker upp. Team9 har varit med under en lång tid, och min lista av CS-spelare är unik i dess form.

Jag ser team9 som en dörr för många CS-spelare som är riktigt duktiga men aldrig får chansen att få visa upp sig i rampljuset. Det har alltid varit så att jag tar in spelare som har varit mindre kända, gett dom mitt förtroende och gett dom det som har krävts för att de ska få chansen att visa vad de går för.

Och i slutändan har de blivit uppraggade av rikare organisationer. Så i slutändan kan man säga att jag är van vid detta, och jag vill gärna avsluta samtliga kontakter med mina alla spelare med ett smile på läpparna.

Jag vet att många anser team9 vara ett väl respekterat varumärke, och det finns väldigt många där ute som skulle villja få en chans i team9, så om jag skulle göra något annourlunda om jag fick vara efterklok? NEJ, verkligen inte, jag har gett denna CS-scen många fina resultat och inte minst visat upp många duktiga spelare.


Kommer din erfarenhet med norrmännen att ändra tillvägagångssättet med det kommande svenska laget? Längre kontrakt månne?

Jag lärde mig en del saker i Norge, och ett av de var att norska spelare är inte lika giriga som svenska spelare. De är enklare att hanteras med, men det är för att e-sport-marknaden i Norge inte är fullt utvecklad som Sveriges. Jag hade 1 år kontrakt med norska laget, och för att kunna ha det i Sverige, så måste jag komma med mycket mer än det jag gav de norska killarna.


All right then, tack för din tid och lycka till 2006! Är det något som du vill tillägga?

Jag vill tacka för de spelare som har spelat med oss under 2005 och önskar dom all lycka i framtiden, tack för din tid även :))


English version (freely translated by Fragbite)

team9|Admin


Hello Admin! It's been a turbulent new year, what's been going on in team9 the last few days?

Hi there, I'd like to start off by saying Happy New Year. There's been a lot of movements in team9 lately, and not least within a number of clans in Scandinavia. What's been going on is that the team9 players' contracts have expired, so they are free as birds to do what they want.

Normally we offer them new contracts, and let them think about it, but this time they quite simply recieved better offers, so they accepted those.


So far only two of the team's players have gone to Catch-Gamer, did the team break apart due to these two leaving or did the other players also recieve offers which they could not refuse?

In the beginning all the players except Jungelbobo were supposed to leave for NoA, where XeqtR was to be the only one left. Jb couldn't come along since he was the strat caller in Team9, which XeqtR is in NoA, so there would have been a collision.

I discussed quite a bit with the boys about NoA and the fact that there's been some departures lately in the clan and that I consider it to be an unstable organization. In team9 we do not drop players after just one event, unless something is really wrong. We like to keep building on something.

I had no idea that two players was going to go to Catch-Gamer, but I guess bsl wants to win just as much as everyone else, and being second in Norway was very tough on him I imagine :P

So now we're without Real and oops in Team9, and I can say that it hurt quite a bit, but now we're done with Norweigan ground, because now we're going to be a Swedish CS team.


In plain English, prb, xione and Jungelbobo won't be continuing with team9 either?

No, none of the Norweigan players will stay in team9. I could find two replacements from Norway or mix the three with two new Swedish players, but we've already seen that in NoA, and it didn't seem to work very well.


How far along have you come in the process of building a Swedish team? Have you made any contact with players yet?

I've made contact with a bunch of Swedish players, and some of them are NoA players, but I like to combine experienced players with young crazy aimers. I don't think that a team should consist only of experienced players.


Were you in contact with the Swedish NoA players before they left NoA? In other words, did team9 have anything to do with the Swedes leaving NoA?

I spoke to them before they chose to leave NoA, but saying that they dropped NoA for team9 would not be true at all. The NoA players had internal conflicts and that is the reason why they chose to leave NoA.


Will you be going for clanless players or are you considering recruiting from existing teams?

I've never had a problem with recruiting from existing teams, but putting together a team of players from more than three teams is meaningless according to me. It takes quite a bit of training for them all to work together, but all of this is just a gamble. I will begin with offering good experienced players contracts, and these must have been playing together for a longer period of time, so that one has a foundation to build from.


In the beginning of december Jungelbobo revealed that you had problems with the sponsor part, what does that part look like coming into 2006?

Yes, that's a good question, and unfortunately not a lot of people understand that part, so let me explain a little for those who do not know this.

Acquiring a sponsor for a team is very hard, since a newly started team doesn't have any history to show up. So sponsoring a team is a big gamble for a corporation. So what does it take for a CS team to get a sponsor? Well, it's results.

And I can't say that team9 had good results during the first three quarters of 2005, in other words they went to events for nine months and came home with empty pockets. But what did team9 do? We chose to continue to support the team, and it proved to be a good choice after several months, and we won events in the end.

So what's the answer to you question? Well, you can't get sponsors unless you win, and the fact that JB wants money in his hand isn't so strange, because that's what we all want. But if I don't get any results, I won't be able to get any money.

In the end of last year I got a few nice offers from different companies, but these were only applicable if the Norweigan team stayed, but they chose to leave, so now I'm back to square one again.


Looking back, do you think that you should have done anything differently with the Norweigan team?

It's easy to spot the mistakes afterwards, but I say the same thing to everyone when this question shows up. Team9 has been here for a long time, and my list of CS players is unique in its form.

I think of team9 as a door for many CS players that are very good but never really get the chance to show themselves in the spotlight. I have always recruited players that were less famous, put my confidence in them and given them what's needed for them to show what they can do.

And in the end they've been picked up by richer organizations. So in the end you could say that I'm used to this, and I'd like to finish all of the contacts with my players with a smile on my face.

I know that a lot of people consider team9 to be a well respected brand, and there are a lot of people out there who would like to get a chanse in team9, so, looking back, should I have done anything different? NO, really not, I've given this CS scene a lot of fine results and not the least showed up a lot of good players.


Will your experience with the Norweigans change the way you work with the coming Swedish team? Longer contracts perhaps?

I learnt quite a lot in Norway, and one of the things that I learnt was that Norweigan players aren't as greedy as Swedish players. They are easier to work with, but that's because the e-sport market in Norway isn't fully developed as Sweden's. I had one year contracts with the Norweigan team, and to be able to have such in Sweden, I must offer a lot more than what I offered the Norweigan guys.


All right then, thank you for your time and good luck in 2006! Is there something that you'd like to add?

I'd like to thank the players who have played with us during 2005 and I wish them all the best for the future, also thank you for your time :))

228 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 228 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..