×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

FBL

Information om FBL och cuper

1
På tisdag nästa vecka börjar den sjunde säsongen av FBL, Fragbite-Ligan. Vi kommer att ta emot anmälningar under söndagen och enbart söndagen.
Innan det har vi tänkt arrangera en rad olika cuper, detta för att så många som möjligt som vill anmäla sig till FBL ska ha spelat lite i våra cuper innan. Vi kommer givetvis att tillåta att gamla lag –- som redan lirar i FBL, eller har deltagit i många av våra cuper – att få delta dom med, men vi kommer även att försöka ta med så många nya lag som möjligt. Kanske inte i en och samma cup, men i någon av de cuper vi arrangerar under helgen.

Tänk dock på att uppförande är det viktigaste när man ska spela sig till en plats, inte resultatet i fråga. Ett bra lag som har svårt att uppföra sig har inget att hämta.

Under förra helgen arrangerades vår enda invitecup, Nattcup 12. Laget Agaton vann, men det som var mer intressant i våra ögon, och då menar jag vi som arrangerar cupen är om spelsystemet som användes fungerade. Vilket vi är rörande överens om att det gjorde.

Vi passade nämligen på att köra tre olika gruppspel, för att sedan avsluta med single elimination för bara åtta lag. Detta medförde att de lag som inte slutförde cupen inte påverkade cupen speciellt mycket. Därför har vi nu diskuterat och vi kommer att använda ett liknande system i FBL under kommande säsongen.

Till att börja med kommer vi att minska antalet lag i varje division från tio till åtta. Därefter kommer vi att dela in varje division i två grupper, så vi får två grupper om fyra lag. De två bästa från varje grupp går vidare till ett slutspel för divisionen i fråga. Även det är ett gruppspel. Vinnaren av det vinner divisionen. Därmed kommer antalet omgångar även att minska från nio till sex. På så sätt har vi även försökt motarbeta lag som inte slutför ligan och om de fortfarande väljer att inte slutföra säsongen så påverkar dom max tre matcher vardera, istället för nio.

Vi hoppas att det fungerar bra och förhoppningvis får vi en trevlig säsong framför oss. Tillsvidare önskar jag samtliga lag som deltar i helgens cuper lycka till, men även ni som istället befinner er på LAN:et Dreamhack i Jönköping.



Information för de som vill delta.

Som ovan nämnt kommer vi enbart ta emot anmälningar till ligan under söndagen, men cuperna som pågår i helgen kommer man enbart att kunna anmäla sig till på den dag de ska spelas. Med andra ord, vill ni delta i en av fredagens cuper. Då kan ni enbart ansöka på fredagen.

Mer information hittar ni här.

41 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 41 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..