×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

CPL

Fnatic vinner i Singapore efter att wNv diskats

1
Finalen till CPL-stoppet i Singapore har precis avslutats. Vinnarna, Fnatic, går nu hem 10 000 amerikanska dollar rikare efter en väldigt jämn kamp mot wNv – som sedan blev diskvalificerade. Eftersom wNv slog fnatic i winner bracket-finalen med 16-14 var fnatic tvungna att vinna två banor i finalen medan det räckte med en för wNv.
Första kartan som spelades var Nuke. Fnatic fick börja som terrorister och fick allting att se väldigt enkelt ut. Efter femton rundor hade de lyckats kamma hem elva av rundorna, vilket betydde 11-4 i Fnatics favör inför sidbytet.

wNv hade absolut inte gett upp hoppet, utan kom tillbaka och spelade en väldigt stark sida som anfallande lag. Det såg näst intill ut som en förlust för Fnatic, men laget kunde i slutändan plocka hem två viktiga rundor och jämna ut slutresultatet till 15-15.

I förlängningen fick Fnatic börja som CT och kunde där plocka hem en viktig runda i början, mycket tack vare dsn. wNv köpte vapen en andra gång, men Fnatic fortsatte att spela bra och tog även den andra rundan. Kineserna hade fortfarande lite pengar kvar i kassan och köpte på sig allt de kunde inför sista rundan, vilket lönade sig då de lyckades vinna den.

När det sedan var dags för wNv att spela CT och Fnatic anfallande lag, öppnade svenskarna (samt diGitaL) med att plocka första rundan. Detta resulterade i att de åtminstone hade en förlängning till på sig att vinna. Dock behövdes det ingen extra förlängning då man lät wNv ta en jämn runda, och sedan plocka hem den sista. Fnatic stod med andra ord som vinnare på Nuke med 19-17.

Eftersom fnatic ju kom från loser bracket skulle en andra bana, nämligen Dust2 spelas. wNv fick inleda som försvarare. Kineserna öppnade upp med en fin pistolrunda och hade därmed 1-0. Fnatic köpte rundan därefter på sig pistoler i form av Desert Eagles, och mycket tack vare MegatoN vanns den rundan med stil.

Rundorna spelades på och wNv såg ut som det starkare laget. Det stod 4-3 till wNv som CT när Fnatics dsn fick datorproblem och åkte ur servern. dsn kom in på servern ganska snabbt igen och laget vann därefter en viktig runda. wNv såg dock ut att ha det lekande lätt och slutresultatet blev 11-4 innan det blev dags för sidbyte.

Fnatic stod nu inför en väldigt hård försvarande sida, som dock aldrig startades. Anledningen var att wNv hade spelat med fel värde på ex_interp under hela turneringen, vilket gjorde att de blev diskvalificerade (enligt Team-TitaNs.net). På TSN säger man även att wNv har blivit bannlysta från framtida CPL World Tour-evenemang. Det sägs att wNv gavs chansen att bara spela om Dust2, men vad som hände sedan är oklart. Fortsättning följer sannolikt.

De fyra bästa lagen samt prisfördelningen ser ut på följande vis:
1. Fnatic – $10,000
2. XCN – $5,000
3. RageFaction – $3,000
4. Hybrid.Landaks / DES.WHITEBOX – $2,000

190 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 190 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..