×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Intervju med vilden om avhoppen från NiP

1
Tidigare idag berättade vi om ett massavhopp från NiP, då SpawN, vilden, Hyper och ahl lämnade laget. Kvar stod HeatoN, Potti och en hel del obesvarade frågor. Vi har tagit tag i en av de som hoppar av skutan – vilden – för en intervju.
I intervjun framgår det till exempel att det var helt självmant de fyra lämnade klanen efter en tvist med HeatoN. vilden får också berätta varför det blev som det blev och hur framtiden kan se ut för dels NiP, dels de fyra som nu lämnat.

Svensk version
English version (Freely translated by Fragbite)


vilden


Tjena vilden! Hur kommer det sig att ni lämnar?

Tjena velox! Jadu, det är inte så komplicerat egentligen. Jag, ahl, Hyper och SpawN ville helt enkelt inte spela kvar med HeatoN. Det finns diverse anledningar till detta, vilket jag dock inte tänker gå in på i detalj. Vill samtidigt poängtera att jag (vi) inte har några som helst negativa synpunkter på hur NiP som organisation fungerar. Det är förmodligen den bästa, stabilaste och mest behagliga organisation man överhuvudtaget kan spela under i dagsläget. Det var som jag ovan förklarat andra faktorer som låg i grunden till att vi lämnade laget.

Vad var det egentligen som sprack?

Jag tycker jag har förklarat det ganska bra, samtidigt som det är svårt att säga om det här hade hänt om vi hade vunnit alla tävlingar som vi ställde upp i. Det har jag ingen aning om, men det känns onödigt att spekulera kring.

Det berättades att ni inte hade vad som krävdes, vad tror du att de syftade på? Håller du med om vad de säger?

Det får ju stå för dem, jag har ingen direkt kommentar till det. Men min personliga åsikt säger absolut inte att vi inte hade vad som krävdes för att vara ett stabilt topplag i världen, tvärtom. Vår motivation i laget kändes hela tiden lika för oss alla 5.Men samtidigt så klaffade inte allt med den här lineupen, det kändes ibland som att vi glömde bort att vi i grunden spelade för att det är kul. Och nej, till alla där ute, det var inte bara HeatoNs fel att det var så ibland, det har vi oss alla att skylla. Men samtidigt är det inte det som i grund och botten är anledningen till att vi lämnar NiP.

Dessutom kan det vara värt att nämna vi lämnar NiP efter eget beslut och vi har inte blivit kickade på något sätt. Vilket lätt kan misstolkas från NiP-sidans statement.

Är det något du önskar skulle skett annorlunda?

Självklart tycker jag att det är väldigt olyckligt att det blev så här, men det var till slut det enda som kändes rätt att göra. Vissa saker går bara inte att rätta till på så kort varsel.

Hur är stämningen mellan er som lämnade och de som är kvar?

Jag tror att det framgår ganska klart att den inte är så jättebra mellan oss 4 och HeatoN. Dock ännu en gång har detta inget att göra med hur NiP fungerar som organisation på något sätt. Det funkade bara inte mellan oss i laget så vi valde att lösa det så här.

Ni hade tveklöst ett lag i världsklass på pappret i NiP. Vad var det spelmässigt som inte fungerade egentligen?

Svårt att svara på i och med vi spelade bra när vi praccade men aldrig riktigt kom till skott när det vankades officiella matcher. Det är en mix utav olika faktorer antar jag, såsom den enorma press vi hade på oss och inte allt för många officiella matcher spelandes tillsammans. Jag spelade lite för kort tid i laget för att göra en helt perfekt utvärdering av vad som gick fel när vi spelade officiella matcher.

Vad tror du om framtiden för NiP? Tror du att de kommer lyckas bättre utan er?

Jag varken vill eller tänker spekulera i det där. Vi får väl hoppas att de hittar ett nytt lag att fightas med. Jag tror nog att det bara vore bra för hela communityn i sin helhet om NiP presterar bra på de flesta event de deltar på.

Hur ser framtiden ut? Planerar ni att spela vidare tillsammans?

Det får vi se, jag tänker inte avslöja huruvida vi har planerat att fortsätta tillsammans eller hur vi nu än kommer att göra men det är absolut inte omöjligt att vi 4 kommer spela vidare tillsammans. Men vi får se som sagt!

Ungefär när kommer vi få reda på vad som kommer hända med er?

Time will tell, som man så fint kan uttrycka sig. Nej, skämt åsido, ingen aning. Det kan dröja dagar, veckor, månader. Vi vet inte ens själva idag vad som kommer att hända med oss.

Ångrar du att du gick med i NiP då du kanske skulle skördat fler framgångar om du skulle stannat i EYE?

Nej, det ångrar jag inte alls. Tycker det var en bra och viktig erfarenhet för mig. Jag har lärt mig mycket av denna tid i NiP, även om vi inte levde upp till våra egna förväntningar.

Det var allt, tack för intervjun och lycka till! Är det något du vill tillägga?

Tack själv, jag har inte så mycket att tillägga mer än att jag ser ljust på framtiden och ska göra mitt bästa för att visa att det här inte var slutet på min karriär!


Freely translated by Fragbite.

Hi there vilden! How come you're leaving NiP?

Hi velox! Well, it's not that complicated really. ahl, Hyper, SpawN and myself basically don't want to keep playing with HeatoN.

There are several reasons for this which I won't reveal details about. At the same time I would like to point out that I (we) don't have any negative opinions what so ever about how NiP works as an organization. It's probably the best, most stable and most comfortable organization that exists today. As I explained above there were other things that led to us leaving the team.

What was the major issue that caused the split?

I think I have explained this quite thouroughly. It’s hard to say if this would’ve happened if we had won every tournament that we participated in. I have no idea about that, and it feels pointless to speculate.

It was said that you didn’t have what it takes, what do you think they referred to? Do you agree?

I don’t really have any comment on that statement, but my personal opinion is that we absolutely not didn’t have what it takes to be a stable top team in the world, on the contrary. It always felt like all the players in the team had about the same motivation. But at the same time everything didn’t click with this lineup. It felt like we sometimes forgot to have fun. And no, to everyone out there, it wasn’t only HeatoN’s fault that that was the case, we have all ourselves to blame. That is the major issue that made us leave NiP.

Besides that it may be worth mentioning that we left NiP from our own free will. We haven’t been kicked from the team, which you might easily interpret from the statement on NiP’s website.

Is there something that you wish would’ve went down differently?

Naturally I think it’s very unfourtunate how things turned out, but in the end it felt like the only right thing to do. You just can’t fix some things on such short notice.

How is the relation between you who left and the ones still in NiP?

I think it’s quite obvious that things aren’t all that great between us four and HeatoN. Though, once again, that has nothing to do with how NiP works as an organization in any way. It just didn’t work out between us in the team and we chose to solve it this way.

You surely had, skillwise, a world-class team in NiP. What was it that didn't work out gamewise?

Hard to tell, because we played well during practise but we never really got it going in the official games. It's a mix of different factors I guess, like the huge pressure we had upon us and a not that large amount of official matches played together. I played a little too short time in the team to do a perfect evaluation of the things that went wrong when we played official games.

What do you think about the future for NiP? Do you think they’ll have more success without you?

I neither want to nor will I speculate in that. We hope they find a new team to keep fighting with. I think that it would be good for the community in general if NiP performs well at most events they attend.

What does the future look like for you? Do you plan on keep playing together?

We’ll see, I won’t reveal whether we have planned to continue together, but it’s absolutely not impossible that the four of us will continue playing together. But we’ll see!

When will we know what the future holds for you guys?

Time will tell, as you so neat can express it. No, seriously, no idea. It could take days, weeks, months. We don't even know what will happen ourselves.

Do you regret joining NiP in the first place? Perhaps you could've been more successful staying in EYE...

No, I don't regret it at all. I think it has been a good and important experience for me. I've learned a lot during my time in NiP, even though we didn't live up to our expectations.

That was all, thanks for the interview and good luck! Is there anything you'd like to add?

Thank you! I haven't got so much to add except that I look brightly on the future and I'll do my best to prove that this isn't the end of my career!

406 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 406 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..