×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

elemeNt går till NoA *

1
För en liten stund sedan blev det klart att elemeNt lämnat SK. Precis som de flesta trodde blev hans nya klan NoA. Följande information är vad jag snappade upp medan Team Sportscast Network intervjuade elemeNt och knoxville. Klockan är mycket och huvudet tungt, så det kan hända att jag fick någonting om bakfoten.
Anledningen till att elemeNt gick från SK till NoA var att han ville flytta till USA, få en ny utmaning samt att det inte är så kul att spela i ett och samma dominerande lag hela tiden. Han nämnde även att träningsschemat i SK var lite väl tufft. Senare under radioshowen, när lyssnare fick ringa in och ställa frågor, ville inte elemeNt ge en kommentar till om det var interna problem i SK. Däremot lyfte han senare lite på locket och svarade att det är mycket som allmänheten inte känner till om SK och att det inte alltid är "a happy place".

Värt att nämna är också att elemeNt inte har blivit kickad från SK. Enligt NoA har han blivit "released", även om SK inte verkar ta lätt på ett eventuellt kontraktsbrott. elemeNt har heller inte gått med i NoA officiellt än, men han hoppas att kunna gå med dem senare. Om detta bara är ett försök att kringgå kontraktsbrott är ännu oklart. SK uppdaterade nyheten på deras hemsida med ett svar på detta:
It seems that NoA has some own version of a "release" of elemeNt. SK can of course cut a player from the lineup without kicking him. We have not released him and we do not tend to. If he has joined another team, he has violated the contract, and we will continue from there.
Siege sade sedan i en snabb intervju på TsN att man håller på att försöka lösa problemen på ett så professionellt sätt som möjligt. Ekonomisk ersättning från NoA till SK för elemeNt var tydligen inte helt otänkbart.

NoA:s laguppställning består nu av:
  • knoxville
  • Naikon
  • elemeNt
  • method
  • shaGuar
  • Destructo
NoA kommer att bootcampa i Kalifornien inom en relativt snar framtid. Det är även möjligt att man börjar spela i CAL i framtiden eftersom majoriteten av medlemmarna kommer att vara bosatta runt omkring eller i Kalifornien efter CPL Summer. Hur man ska göra med CAL är däremot inte definitivt bestämt än.

Vad gäller rivaliteten med SK sade elemeNt bara "bring it". Han verkade heller inte dra sig för att utnyttja sin kunskap om SK:s taktiker och sa att han, för SK:s skull, hoppades att de hade ändrat om i taktikerna den senaste månaden då han inte spelat med laget på grund av skolarbeten.

På NoA:s hemsida skriver Siege att man förhandlar med SK om kontraktet:
We were (and I guess possibly still are?) in negoiations with Schroet Kommando about the acquisition of Ola "elemeNt" Moum as part of the NoA family.
Vi har helt klart en hel del intressanta nyheter om den här affären att vänta oss i framtiden.

* Uppdatering: GotFrag har fått tag i elemenT för en intervju. Utöver vad som har kommit fram här ovan sägs det inte så mycket nytt i intervjun.

226 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 226 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..