×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

SEL

Grundspelet i SEL säsong 5 avgörs imorgon

1
Imorgon kommer alla resterande omgångar i SEL:s Elitdivision att spelas färdigt och vi kan efter dagen utläsa vilka fyra lag som får göra upp om de 100 000 kronororna som det ska spelas om i slutspelet.
Att spela de två resterande omgångarna på samma dag låter mer omständigt än vad det är. Omgångarna består numera endast av ett fåtal matcher på grund av att flera lag har hoppat av Elitdivisionen. Caffice tvingades lämna SEL efter för många WO:s och SK lämnade ligan strax efter säsongsstarten. Nyligen har också LuLAN lagt ner både cafét och CS-laget och de kommer inte att fullfölja SEL-säsongen.

Tillsammans med en eftersläntare från omgång tre har vi fem matcher att se fram emot imorgon. Att döma av de senaste SEL-matcherna kan vi också se fram emot matchbottar och HLTV:s till de här matcherna:
19:00 Adrenaline vs. Kabom
19:00 Ownage vs. Inferno-Online
20:00 xPerience.se vs. Divine
20:00 Adrenaline vs. HLO-caYa
21:00 Ownage vs. HLO-caYa
En matchrad med alla dessa matcher finner ni också här.

Om ni läser vidare finner ni en liten analys över tabelläget inför de sista matcherna i grundspelet. Slutspelet kommer att äga rum den 13 mars i Ownages nyöppnade internet-café i Sälen.

Tabellen i SEL:s Elitdivision ser just nu ut så här:

LagRundskillnadMatcherPoäng
xPerience.se+35821
Adrenaline+18718
HLO-caYa+13717
Inferno-Online0817
Divine-1815
Kabom-8812
Ownage-20710

Toppstriden

Som ni kan se är två lag redan klara för slutspel. xPerience.se och Adrenaline sitter stabilt på varsin slutspelsplats. Adrenaline har emellertid chans att ta förstaplatsen och därmed förbättra sitt utgångsläge i slutspelet avsevärt. För att lyckas med det måste de vinna sina matcher mot Kabom och HLO-caYa samtidigt som xPerience.se inte vinner sin. xPerience.se kan säkra sin förstaplats (och 30 000 kr i slutspelet) genom att vinna matchen mot Divine eftersom de tidigare i grundspelet har slagit Adrenaline.

Adrenaline bör också se upp bakåt. Om de skulle förlora båda sina matcher kan de halka ända ner till den fjärde och sista slutspelsplatsen. Det räcker dock med att de slår Kabom, som officiellt har lagt ner, och får lika mot HLO-caYa för att behålla andraplatsen.

Striden kring slutspelsstrecket

HLO-caYa, Inferno-Online och Divine har alla chans att ta någon av de sista två slutspelsplatserna. HLO-caYa har bäst läge med två matcher kvar att spela medan de andra två bara har en var.

Divine måste slå xPerience.se i sin match för att kunna ta en slutspelsplats. En svår uppgift då xPerience.se just nu leder tabellen och kommer kämpa för att behålla den ledningen.

Om Divine ska ta en slutspelsplats måste antingen Inferno-Online förlora mot Ownage eller HLO-caYa förlora mot både Ownage och Adrenaline. Att slå Ownage imorgon lär bli förhållandevis lätt. De har inget att kämpa för förutom äran i deras två matcher och dessutom tvingades Sui nyligen lämna laget. I lagets sista SEL-matcher den här säsongen kommer Exp att ta Suis plats.

Sammanfattningsvis talar det mesta för att Divine den här gången inte tar sig till slutspel och de fyra lagen i slutspelet blir därmed (i den ordning som de sannolikt slutar): xPerience.se, Adrenaline, HLO-caYa och Inferno-Online.

"Bottenstriden"

Ja, mycket strid lär det inte bli här eftersom tre lag har lämnat ligan och SEL förmodligen vill behålla de lag som spelar i Elitdivisionen just nu i den högsta divisionen. Värt att påpeka är ändå att Kabom och Ownage båda saknar chans till slutspelsplats.

HLTV-IP:n och matchbottar kommer ni att finna bland nyheterna imorgon när det börjar närma sig matchstart. Om ni är nyfikna på SEL-slutspelet så finner ni lite mer information om det i vår nyhet. Mer information finns givetvis också hos SEL.nu.

36 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 36 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..