×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

WCG

Halvtidsvila i WCG – så gick första dagen!

1
Första dagen i WCG är avklarad och halva gruppspelet är färdigspelat. Med tanke på tidsskillnaden mellan Sverige och Chengdu i Kina så har vi en möjlighet att så här på eftermiddagsslutet att gå igenom dagen, analysera vad som hänt och vad förutsättningarna för det kommande är!
Det mest positiva från dagen är förstås att båda våra svensklag gick vidare från sina grupper. H2k slutade gruppetta efter tre överlägsna vinster, medan fnatic slutade tvåa efter att ha avslutat med en förlust mot brasilianska FireGamers.
– Grymt roligt att både H2k och fnatic tagit sig vidare. Lite synd att grupperna blev så ojämna bara. I vanliga fall är det ju så att vinnaren av gruppen ska få en enklare väg genom slutspelet, men i och med att vissa grupper helt saknade klasslag och andra (grupp B) hade riktiga storfräsare blir det ju inte så. Den gruppvinnare som får möta fnatic lär ju bli deprimerad, beskriver Fragbites expert Oscar "OggC" Johansson läget som det är nu.

De lag som så här långt är klara för slutspel följer:
Grupp A
1. Millénium
2. Parallax

Grupp B
1. wNv
2. fnatic

Grupp C
1. mTw
2. Power Gaming

Grupp D
1. H2k
2. DuskBin
Intresserade hittar alla resultat på vår WCG Special-sida!

Morgondagen fortsätter i samma spår med den andra halvan av gruppspelet. Mest stjärnglans hittas i lagen mousesports, Evil Geniuses, Tyloo och k23.

För att följa upp OggCs resonemang i ovanstående kommentar kan nämnas att Grupp F, med framför allt mousesports, tp.usports och Turmoil, med största sannolikhet kommer att ställas mot fnatics grupp i slutspelet. Frågan man kan ställa sig utifrån det är: vill man verkligen hellre vinna gruppen, och möta turneringens dunderfavoriter fnatic, än att komma tvåa och möta wNv? Denna tanke skulle kunna röra upp en redan relativt öppen grupp.

De hetaste matcherna imorgon inkluderar:
05:00: tp.usports vs. Turmoil
05:00: Evil Geniuses vs. HellRaisers
07:30: k23 vs. esq.wind
09:00: mousesports vs. Turmoil
10:00: mousesports vs. tp.usports
10:00: AGAiN vs. Tyloo
Störst publikdragare väntas matchen mellan AGAiN (f.d. Vitriolic/MYM/PGS/Pentagram) och Tyloo, som både har hemmaplan och goda resultat i ryggen, bli. Att denna match har den för oss mest bekväma tiden lär förstås också spela in i detta.

Som vanligt är det till vänster här i menyn som ni ska rikta ögonen mot för HLTV-IP:n till matcherna.

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..