×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NiP populäraste svenska klanen genom tiderna

1
Det blev en jordskredsseger för NiP när läsarnas favoritklaner genom tiderna skulle röstas fram här på Fragbite. Mer än var tredje röst föll på vad som genom åren varit svensk CS-exports största namn: Ninjas in Pyjamas. Andra lag som fick relativt goda siffror är SK (17 %), fnatic (11 %) och Eyeballers (6 %).

Svaga siffror för old school-klanerna

Vad som i samma undersökning kan utrönas är att de äldsta lagen på CS-scenen inte kan mäta sig med de ovan nämnda. Lag som MAFIA, GeekBoys, Nordic Division, Kompaniet och GoL misslyckades alla att på allvar konkurrera med favoritskapet hos röstarna.

Se resultatet av undersökningen här.

Undersökningens tendenser bryter framför allt mot den vanliga uppfattningen att små, men framgångsrika, klaner skulle ha lättare att få sympatier än de stora e-sportklubbarna, som ofta även har bas i ett annat land.

Klanen som lyckades två gånger

Undersökningens etta, NiP, är dock ett intressant exempel då laget haft två (egentligen tre) aktiva perioder som båda kan ha spelat in olika mycket. De olika NiP-uppställningarna spelade också under helt olika tidsandor på CS-scenen. Detta visade sig inte minst i att det tidiga NiP-laget i mångt och mycket bestod av blott spelarna själva medan det senare laget präglades av en tydlig organisation bakom laget, lett av bland andra Peter Hedlund (se bild intill).

Det är framför allt under sin första period som NiP fått sin legendariska klang, då man dominerade CS-scenen på ett sätt aldrig senare skådats och bland annat spelade den mest klassiska CS-matchen någonsin mot X3 i CPL-finalen i Dallas.

Det är dock troligt att NiP:s andra era, 2005-2007, bjudit på många röster, då man hade en stark supporterbas. Det walle-ledda laget var länge framgångsrika trots jämförelsevis mycket starkare konkurrens.

140 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 140 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..