×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

CGS

CGS lägger ner verksamheten

1
I ett pressmeddelande meddelar i dag Championship Gaming Series att den nästan två år långa sagan är slut. Det var i början av 2007 som CGS lanserades med pompa och ståt, löften om löner, prispengar i miljonklassen och TV-sänd esport.
Men nu är det alltså slut på den högtflygande satsningen. I pressmeddelandet talas det gott om alla som har lagt ned sina hjärtan och själar i projektet, och att de ser det som viktigt att TV-teamen som arbetade för CGS kommer att fortsätta inom esporten.

CGS skriver också i meddelandet att deras koncept var "före dess tid" och att med tiden har det visat sig att det helt enkelt inte gått att driva projektet vidare, till följd av ekonomiska svårigheter:
While the concept was ahead of its time and we are extremely proud of what we’ve accomplished, it became increasingly clear as this ambitious project evolved, that profitability was too far in the future for us to sustain operations in the interim.

Our goal was to be ahead of the curve in the e-sports space, and conceived of CGS as a true sports league. We invested wholeheartedly in the venture and presented viewers with a top-notch production, but the economics just didn’t add up for us at this time.
Senast i juni kablades orden om ett TV-kontrakt med 425 miljoner tittare till CGS ut, och CGS skulle äntligen nå ut till fansen i USA genom TV-nätet. Championship Gaming Series har i CS-väg erbjudit Source i huvudsak, medan 1.6 har fått ytterst små och föga betydande biroller.

Inget ont som inte har något gott med sig, sa en klok man en gång - med största sannolikhet betyder det här att vi får se en hel del återvändande namn till 1.6-scenen. Storlag som Team 3D och compLexity, speciellt det senare, har under CGS-tiden visat intresse för att spela 1.6, men har delvis varit oförmögna att utmana övriga lag i stora turneringar på grund av kontrakt med CGS-organisationen.

Även HeatoN, som varit General Manager för det svenska laget, blir nu tillfälligt arbetslös. Av de svenska spelarna är det dock bara Red (och eventuellt olander) som spelat på relativt hög nivå – till skillnad från till exempel de amerikanska, där proffsutbredningen är betydligt större.

Källa: CGS

204 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 204 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..