×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Film

CS-filmlördag

1
Vad kan passa bättre så här en lördag, dagen efter studentskivan, än att sjunka ner i datorstolen och slänga igång ett par nya CS-filmer? Det var nästan fem månader sen vi senast satte på oss stora recensentglasögonen men nu är det alltså dags igen. Efter ett par tips och lite eget researcharbete så kommer här tre bra filmer skapade den senaste månaden.
Skriv gärna nya länkar i kommentarerna så skall vi se till att få in dom i nyheten!

kuLi - The movie
av Moltes & kuLi

Först ut är en ungrare. kuLi spelar för närvarande Source i ungerska Ancients men spelade tidigare 1.6 för diverse klaner. Med hjälp av en viss Moltes har han nu fått sig en egen film med hans bästa frags. Och vilka frags sen.


Man får intrycket av att kuLi har spelat väldigt mycket 1.6 i sina dar, och alltid med record-kommandot nära till hands. Vi bjuds nämligen på nästan 14 minuter högkvalitativa frags, uppdelade i olika sektioner. Skillade frags i en del, roliga i en och så vidare. Upplägget fungerar riktigt bra och det känns att filmen är gjord med kärlek och en gnutta humor. Också skönt att stundtals få se lite kreativitet, både film- och musikmässigt.

Jag kan inte annat än rekommendera kuLi - The movie. Egentligen finns det inte så mycket att klaga på, billd- och ljudkvailté är på topp och Moltes och kuLi har lyckats skapa en högkvalitativ fragfilm med glimten i ögat.

Länkar:
Tactical 2 - Clear Blood
av Chetaah

En annan film som fått en del uppmärksamhet på sistone är Tactical 2 av fransmannen Chetaah. Fragsen består av en blandad kompott från diverse franska (?) spelare som har skickat demos till Chetaah i hopp om att bli uttagna. Inget nytt där alltså.


Jag har lite blandade känslor vad det gäller Tactical 2 - Clear Blood. Man skulle väl utan att överdriva kunna kalla den ojämn. Jag har väldigt svårt för den stundtals obegripliga ljudmixen som byter låt stup i kvarten, samtidigt som filmen ibland är rätt skön att kolla på. Klart är att den sjunker ner enklare andra och tredje tittningen då man kan koncentrera sig på andra delar av redigeringen. Vad det gäller fragsen så är det även här ojämt. En del skulle man med gott samvete kunna ha strykt, medan andra frags nästan känns fusksuspekta och lite väl bra.

Mitt tips är att ni själva laddar hem skapelsen för att få er en uppfattning. Min känsla är att man antingen skarpt gillar eller skarpt ogillar denna film. Klart är att den är en aning udda, både på gott och ont.

Länkar:
Annihilation
av Dager

Alla ni som någon gång spelat Quake 3 eller bara allmänt varit intresserade av gaming-filmer har alldeles säkert stött på den gamla klassiska Q3-filmen Annihilation. Detta är som ni kanske vet en Counter-Strike-sida, och således recenserar vi inte Quake-filmer. Nej, detta är CS-film som kom för några veckor sedan, gjord av polacken Dager.


Även Annihilation är en film med frags från blandade spelare, men till skillnad från Tactical 2 så består denna endast av kändisar. Om man bor i Polen det vill säga. Visst får man se namn som Archi, Neo, Silver och Tihop, men en stor del av fragsen görs av den polska semieliten. Man kan också konstatera att Dager har en förkärlek för svenska spelare då var och varannan frag är från när SK, fnatic eller NiP spelar, något som givetvis gör filmen lite extra intressant i svenska ögon. Synd är dock att en hel del av scenerna känns allt annat än fräsha, eller vad sägs om lite klipp med Qteam|quick, fnatic.zaffe och bullen spelades för svenska landslaget?

Personligen tycker jag filmen känns en aning rörig med så pass vitt blandade frags. Det är inte en stor tillbakablick på gamla tider, men inte heller en uppdaterad fragfilm med det bästa från det senaste. Inte heller är det en renodlad elitfilm då det titt som tätt dyker upp okända polacker (för att inte tala om Dager själv). Dock är fragsen överlag riktigt bra, även om allt är klipp lite väl snabbt för min smak. Jag kom på mig själv ett par gånger spola tillbaka filmen för att hinna se vem som egentligen fraggade, något man givetvis inte skall behöva göra.

Annars så tycker jag den är clean och bra redigerad och rekommenderar den till er som vill se lite elitfrags så här en lördagseftermiddag. Och vem vill inte det?

Länkar:
Glöm inte att kontakta oss när ni får nys om en ny, bra CS-film så vi kan skriva om den! Tack, och hoppas att filmerna skall smaka!

Vilken film var bäst?

751 personer har röstat

216 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 216 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..