×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ecuador

Sprite sponsrar evenemang i Ecuador

1
Välkända läskmärket Sprite har offentliggjort att man sponsrar ett evenemang i Ecuador med namnet "The South American Sprite Cup" tillsammans med EverGlide.
Turneringen äger rum redan nu och pågår helgen ut i Ecuadors huvudstad Quito. Trots närheten till Brasilien, som ju är Sydamerikas obestritt starkaste CS-nation, kunde några brasilianska lag inte delta. Istället fick man nöja sig med lag från Peru, Colombia, Venezuela, Chile och självklart Ecuador.

Prispengarna är på en med världsmått mätt rätt låg nivå. Exklusive produktpriser kommer endast $2200 att delas ut i CS-turneringen, vilket kanske förklarar varför några större namn inte dykt upp på deltagarlistan.

Det är dock enligt en intervju på GotFrag klart att arrangörerna tillsammans med Sprite satsar på att bygga större i framtiden. Man nämner exempelvis att man har en budget på $10 000 inför nästa år, vilket redan har lockat intresse från många lag. I sammanhanget är dock inte heller en budget på $10 000 särskilt mycket, då det inte ens når upp till en tiondel av själva prissummorna på exempelvis CPL och ESWC.

Förhoppningsvis kan man dock få en accelererande utveckling i Sprites sponsorskap om de första evenemangen blir lyckade, och kanske så småningom hota de stora.

Källa: GotFrag

75 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 75 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..