×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

Fragbites filmtävling våren '06 *

1
För nästan exakt ett år sen hade vi en filmtävling här på Fragbite där fyra pojkar blev en musmatta och en ny titel på sidan rikare. Idag ger vi er en ny chans att visa upp era färdigheter i CS-filmsmakeri.
Som förra tävlingen har vi ett gäng regler som ni bör följa.

  • En film får vara mellan 2-3 minuter lång.
  • En film får max vara 100mb stor - men allt över 25mb per minut ger minuspoäng.
  • Det finns tre demos att använda, bara dessa får användas. Endast detta, detta och detta demo får användas.
  • Filmen får inte släppas för allmänheten innan tävlingen är över. Men efter tävlingen är över får du fria händer att göra vad du vill med din film.
  • En film ska ha ett intro, ett outro och en fragdel.
  • Alla program får användas. Dock ska filmskaparen har gjort allt själv, så inga grupparbeten eller stölder räknas. Bilder som inte är fotografier tillåts endast om du gjort bilden själv. Musik får ni självklart ta vilken ni vill, även om ni inte själva har gjort den. Men dock på egen risk.
  • Varje film ska börja med att denna bild visas i minst tre sekunder.
Precis som förra tävlingen kommer vi inte kunna lägga upp filmerna för nerladdning på Fragbite utan det får skötas av er som skickar in filmerna. Men tänk på att filmerna inte får spridas till allmänheten innan tävlingen är över.

Även denna gång finns det priser förutom rätten att kunna skryta över sin vinst och en ny titel. Denna gång har MaxFPS lagt in fem par Speed-Link Medusa 5.1-hörlurar i prispotten. Vi kommer ha en jury som väljer ut vinnarbidragen. Man kan bara vinna en kategori per deltagare. Kategorierna är som följande.
  • Bästa film
  • Mest nyskapande film
  • Roligaste film
  • Bästa ljud (baseras på hur skaparen har synkat bild och ljud, timing och tempo)
  • Bästa Intro och Outro
Eftersom tävlingen går ut på hur bra filmskaparen är så kommer vi inte lägga någon större tyngd på hur fragsen ser ut, så lägg mer tid på redigeringen av filmen istället.

Deadline för att skicka in sitt bidrag är 20:00 den 19:e maj. Någon vecka senare kommer vinnarna att publiceras. När du känner att du är klar med din film är det bara att skicka ett privat meddelanden här på Fragbite till mig (lulle) så ger jag er information om hur ni laddar upp filmen.

Är det något angående tävlingen ni undrar över? Ställ era frågor i kommentarerna till den här nyheten så alla kan ta del av dem.

Lycka till och må bästa filmskapare vinna!

* Updatering: Efter klagomål från publikens sida har vi bestämt oss för att det är okej att använda sig av de laggfria demosen. Vi har bytt ut de gamla kopiorna vi hade i filarkivet till de nyare och de laggfria demosen återfinns nu på samma länkar som förut.

Självklart spelar det ingen roll i bedömningen av filmerna vilka demos som används till filmen.

307 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 307 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..